• Радно време: Пон - Пет: 7.30-15.30

  • Број телефона: +381 21 529 444

  • Контакт адреса: zavurbvo@gmail.com

Архива вести

Завршен пројекат „Развој прелазног пута Кибекхаза–Рабе“

У завршној фази овог пројекта недавно је отворен нови гранични прелаз између Мађарске и Србије у циљу олакшавања живота локалног становништва и подстицања економског развоја насеља која се налазе на тромеђи Србије, Мађарске и Румуније.

 

konferencija1

Отврајући конференцију, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић истакао је да ће овај пројекат умногоме допринети регионалном развоју АП Војводине и подручја северног Баната, а нарочито општине Нови Кнежевац.

konferencija2 - Повезивање наших држава снажним економским везама, а пре свега развијеном путном инфраструктуром и отварањем нових граничних прелаза, најбољи је начин да изграђујемо међусобно поверење - рекао је секретар Бјелић, истичући посебан значај овог пројекта јер је реч о зони међудржавног контакта која територијално повезује три суседне земље и простор на коме се свакодневно сусрећу заједнички интереси наших грађана.

konferencija6
Водећи партнер на пројекту чији је приоритет интензивирање економске, социјалне и културне сарадње између двеју држава јесте НИФ – Национална агенција за инфраструктуру из Будимпеште, док су пројектни партнери ЈП „Путеви Србије“ из Београда и Завод за урбанизам Војводине из Новог Сада.

 

О значају пројекта на конференцији су говорили и подсекретар Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине Бранкица Табак, помоћник покрајинског секретара за енергетику, грађевинарство и саобраћај Рудолф Тот, директор Завода за урбанизам Војводине Предраг Кнежевић и извршни директор за стратегију, пројектовање и развој ЈП „Путеви Србије“ Биљана Вуксановић.

konferencija4

konferencija5

konferencija7

konferencija9

 

 

logo cir

Урбанистички завод АП Војводине основала је Народна скупштина АП Војводине 1950. године као установу од покрајинског значаја

Адреса

Железничка 6/III, 21101 Нови Сад

+381 21 529 444

zavurbvo@gmail.com

Пон - Пет: 7:30 - 15:30

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 63 гостију и нема пријављених чланова