• Радно време: Пон - Пет: 7.30-15.30

  • Број телефона: +381 21 529 444

  • Контакт адреса: zavurbvo@gmail.com

Архива вести

ЈП Завод за урбанизам Војводине добио два ИПА пројекта

Овим пројектом је предвиђено да се изради комплетна пројектно техничка документација са дозволом за извођење радова за путни правац дужине од 47,8 km на територији општина Нови Кнежевац и Чока, од границе са Републиком Мађарском (гранични прелаз Ђала) - до насеља Нови Кнежевац - насеље Чока - тромеђа Републике Мађарске, Републике Румуније и Републике Србије - гранични прелаз Рабе. . Европска заједница је кроз пројекте Rehabilitation Planning of Bácsalmás-Bajmok Cross-border Connecting Road и Rehabilitation Planning of Tiszasz-Djala Cross-border Connecting Road, препознала њихов значај кроз утицај на локално становништво и развој обухваћених делова регија, те је водећи партнер из Републике Мађарске - Lead Beneficiary 19. маја 2010. године од представника ИПА програма прекограничне сарадње Република Мађарска - Република Србија добио писмено обавештење да су оба пројекта прихваћена.
Реализација оба пројекта се планира у периоду јуни 2010. - октобар 2011. године (16 месеци). На овај начин, Аутономној Покрајини Војводини ће Европска Унија, донацијом од око 700.000 евра, омогућити да се уради пројектна документација за ојачање / рехабилитацију / појачано одржавање пута - реконструкцију ова два веома важна путна правца према суседној Мађарској, у укупној дужини од око 92,80 km. Изградњом одговарајуће инфраструктуре премостиће се до садашња слаба саобраћајна повезаност што ће имати за резултат ефикаснију размену људи, добара и услуга, односно остваривање могућности за лакши приступ пословима, тржишту, нове привредне активности, размену искустава и знања - уједначеност развоја четири пограничне области. Путне мреже ће поред локалног имати и шири значај шињеницом да ће бити квалитетније повезане са коридором 10, аутопутем Е-75, који је главни саобраћајни правац према Македонији , Грчкој, Албанији и др. Израда одговарајуће документације и законом прописаних одобрења, први је корак ка реализацији наведених пројеката.

 

 

 

            

logo cir

Урбанистички завод АП Војводине основала је Народна скупштина АП Војводине 1950. године као установу од покрајинског значаја

Адреса

Железничка 6/III, 21101 Нови Сад

+381 21 529 444

zavurbvo@gmail.com

Пон - Пет: 7:30 - 15:30

Тренутно на сајту

Ко је на мрежи: 1699 гостију и нема пријављених чланова