arhiva vesti


Novi Sad, 17. mart 2014.

Najava događaja: Treća profesionalna radionica u okviru međunarodnog projekta IPA - Koordinisani razvoj i razmena znanja o prostorno planskoj metodologiji - CODEX

Treća profesionalna radionica u okviru međunarodnog projekta „Koordinisani razvoj i razmena znanja o prostorno planskoj metodologiji“ koji se realizuje u okviru IPA programa prekogranične saradnje Mađarska- Srbija, održaće se u sredu 19. marta 2014. u Sali 3 Skupštine AP Vojvodine (Vladike Platona bb, Novi Sad) sa početkom u 9.30 časova.

Radionicu će otvoriti Pokrajinski sekretar za urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine dr Slobodan Puzović. Skupu će se obratiti i Pokrajinski sekretat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski imajući u vidu značaj međunarodnih projekata za teritoriji AP Vojvodine.

Uvodno obraćanje na radionici realizovaće Vladimir Zelenović, dipl. maš.inž., direktor JP Zavoda za urbanizam Vojvodine koji je projektni parner na projektu, dok je vodeći partner ovog projekta Univerzitet u Segedinu.

Nakon uvodnog obraćanja govoriće se o ostvarenim aktivnostima na projektu: Analizi ekonomskog i socijalnog statusa marginalizovanih naselja u pograničnim oblastima AP Vojvodine i Analizi apsorpcionih kapaciteta Velike Južne ravnice sa posebnim fokusom na marginalizovana naselja sa mađarske strane, kao i izradi zajedničkog dokumenta od strane obe partnerske organizacije pod nazivom Zajednička metodologija za složeni integrativni pristup prostornom planiranju.

CODEX projekat ima za cilj da prevaziđe nedostatke u oblasti metodologije prostornog planiranja sprovođenjem istraživanja i pripremom trening materijala i akcionih planova za naredni programski period 2014-2020. Na radionici će svoja iskustva preneti i eksperti iz oblasti strateškog i prostornog planiranja izneti i Dénes Tapasztó i Róbert Tóth, eksperti Univerziteta u Segedinu.

Molimo medije da izveštavaju.

Vreme predviđeno za davanje izjava je od 9.45 do 10.00 časova.

Program 3. radionice - Novi Sad

  • kontakt informacije
  •   zavurbvo@gmail.com
  •               021/529-444
  • kontakt