arhiva vesti


Segedin, Mađarska, 13. decembar 2013.

Radionica u okviru IPA Međunarodnog projekta - CODEX

Dana 13.12.2013. godine na Univerzitetu u Segedinu održana je profesionalna radionica povodom IPA Međunarodnog projekta CODEX (Coordinated Development and Knowledge Exchange on Spatial Planning Methodology).
Program radionice je bio fokusiran na promovisanje Operativnog programa i razvoja zajedničke metodologije prostornog planiranja za marginalizovana naselja u pograničnm oblastima.

Projekat su predstavili domaćini Robert Tot, Deneš Tapasto i Ildiko Tapasto, a u zajedničkoj razmeni iskustava učestvovali su i predstavnici JP Zavoda za urbanizam Vojvodine.

Na početku skupa predstavljene su vrste integrisanih programa koji se odnose na programski period 2014-2020 (ITI, CLLD). Takođe, teme o kojima se vodila diskusija bile su vezane za iskustvo u razvoju prekograničnih nerazvijenih regiona, kao i metodologiji koja se koristi za razvoj ovih nedovoljno razvijenih područja.Predstavnici Zavoda koji su bili na skupu su: Tamara Zelenović Vasiljević, Ljubica Rozić, Vladimir Pihler, Teodora Tomin Rutar, Ljubica Protić Eremić, Nataša Simičić i Marina Mitrović.Program radionice

  • kontakt informacije
  •   zavurbvo@gmail.com
  •               021/529-444
  • kontakt