новости


Нови Сад, 11. фебруар 2010.

Ванредна скупштина Војвођанског удружења урбаниста 

Ванредна скупштина Војвођанског удружења урбаниста (ВУУ) одржана је 11.02.2010. године у просторијама ЈП Завод за урбанизам Војводине. Основни разлог сазивања ванредне седнице је био избор новог председника Удружења, јер је у претходном периоду председник ВУУ био наш покојни колега архитекта Михајло Рутар.
Поред председника и подпредседника бирани су и сви органи Удружења.... даље

јануар 2010.

Интервју: Владимир Зеленовић, директор ЈП Завода за урбанизам Војводине 

Завод за урбанизам, у различитим облицима организовања, постоји у АП Војводини од 1950. године, што значи да ће ускоро обележити велики јубилеј – 60 година рада.
Током тог дугог периода, неколико пута је мењао име, али и начин финансирања – до 1964. године био је буџетска институција, а од те године је, решењем Извршног већа Војводине, Завод почео да се финансира по принципу оствареног дохотка. Од тада, Завод интезивира рад на изради урбанистичке и просторно-планске документације за велики број насеља и општина у Војводини и почиње интезиван рад на изради студија и пројеката у области водоснабдевања насеља, водовода и канализације као и израду одлука о уређењу грађевинског земљишта у градовима и општинским центрима. Укратко, Завод се профилише као покрајинска установа која врши делатности и послове од посебног друштвеног интереса. Нови Статут Завода који је донет 1977. године први пут дефинише и научноистраживачки рад као делатност Завода.... даље

Нови Сад, 28. децембар 2009.

Додела новогодишњих пакетића деци запослених радника 

Дана 28.12.2009. године у просторијама Завода организована је додела новогодишњих пакетића за децу запослених.
За 39-оро деце различитог узраста од 0-15 година обезбеђени су пакетићи са слаткишима и другим садржајима примереним њиховом узрасту.
У уметничком делу програма, ангажовани су глумци "Креативног студија Чаролија" и извели су представу: "Музика или .... ништа" коју су деца са великим интересовањем гледала. Након програма, у сали се појавио "Деда Мраз" ... даљеПриказано текстова 289 до 291 од укупно 293

  • контакт информације
  •   zavurbvo@gmail.com
  •               021/529-444
  • контакт