news


Novi Sad, 22. februar 2021.

Održana sednica Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine

Odbor za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine na svojoj drugoj po redu sednici, razmotrio je i jednoglasno usvojio Predlog pokrajinske skupštinske odluke o donošenju prostornog plana područja posebne namene predela „Vršačke planine.“

Predsednik Odbora Miodrag Miščević naglasio je na sednici da je reč o izuzetno važnom i značajnom predelu u Banatu o čemu govori i podatak da su prilikom izrade prostornog plana od 2018. godine do danas, pažljivo sagledane i uzete u obzir sugestije koje će u značajnoj meri poboljšati očuvanje, uređenje, unapređenje i korišćenje navedenog područja. U tom smislu, određene su prostorne celine sa prioritetnim očuvanjem prirodnih dobara i celine na kojima je predviđena izgradnja infrastrukture i odgovarajućih objekata koji neće ugroziti prirodna dobra.

Miščević je podsetio da je od 2016. godine urađeno 17 prostornih planova za područja posebne namene u AP Vojvodini što je pohvaljeno od strane Odbora. On je dodao da Odbor u okviru svojih nadležnosti aktivno podržava donošenje prostornih planova i da se u narednom periodu očekuju novi planovi od kojih će jedan obuhvatiti uređenje Begeja.
  • contact info
  •   zavurbvo@gmail.com
  •        +381 21 529 444
  • contact form