архива вести


Нови Сад, 17. март 2014.

Најава догађаја: Трећа професионална радионица у оквиру међународног пројекта ИПА - Координисани развој и размена знања о просторно планској методологији - CODEX

Трећа професионална радионица у оквиру међународног пројекта „Координисани развој и размена знања о просторно планској методологији“ који се реализује у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска- Србија, одржаће се у среду 19. марта 2014. у Сали 3 Скупштине АП Војводине (Владике Платона бб, Нови Сад) са почетком у 9.30 часова.

Радионицу ће отворити Покрајински секретар за урбанизам, грађевинарство и заштиту животне средине др Слободан Пузовић. Скупу ће се обратити и Покрајински секретат за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски имајући у виду значај међународних пројеката за територији АП Војводине.

Уводно обраћање на радионици реализоваће Владимир Зеленовић, дипл. маш.инж., директор ЈП Завода за урбанизам Војводине који је пројектни парнер на пројекту, док је водећи партнер овог пројекта Универзитет у Сегедину.

Након уводног обраћања говориће се о оствареним активностима на пројекту: Анализи економског и социјалног статуса маргинализованих насеља у пограничним областима АП Војводине и Анализи апсорпционих капацитета Велике Јужне равнице са посебним фокусом на маргинализована насеља са мађарске стране, као и изради заједничког документа од стране обе партнерске организације под називом Заједничка методологија за сложени интегративни приступ просторном планирању.

CODEX пројекат има за циљ да превазиђе недостатке у области методологије просторног планирања спровођењем истраживања и припремом тренинг материјала и акционих планова за наредни програмски период 2014-2020. На радионици ће своја искуства пренети и експерти из области стратешког и просторног планирања изнети и Dénes Tapasztó и Róbert Tóth, експерти Универзитета у Сегедину.

Молимо медије да извештавају.

Време предвиђено за давање изјава је од 9.45 до 10.00 часова.

Програм 3. радионице - Нови Сад

  • контакт информације
  •   zavurbvo@gmail.com
  •               021/529-444
  • контакт